maanantai 27. huhtikuuta 2015

Suomipäivä

Perjantaina saimme valmistaa koululla suomalaista ruokaa. Toteutimme menun maistelu annoksien muodossa. Jokainen lounaalla kävijä, sai halutessaan maistella lohikeittoa, ohrarieskaa ja mustikkakukkoa. Mustikkakukko osottautui suosikiksi, joten jätimme reseptin pyynnöstä koululle. Myös keitonohjeesta oltiin kiinnostuneita. Uudessa keittiössä työskentely sujui hyvin, vaikka työskentelytavat, raaka-aineet ja keittiönlaitteet olivat erilaiset kuin koto Suomessa. 
Eroavaisuudet huomattiin mm. Kalaliemi oli keitetty itse ja perunat sekä porkkanat tulivat keittiölle kuorellisina. 

Ohrarieskan leivontaa.

Valmis ohrarieska leikkuussa.

Oppilaiden keittämä kalaliemi.
Kalakeiton valmistusta.


Mustikkakukko uunissa.
Mustikkakukot menossa tarjolle.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti