sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Znojmo ja sen aktiviteetit

Znojmo on siis noin 34000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Tsekin eteläosassa, lähellä Itävallan rajaa. Paikka oli meille entuudesta tuntematon, mutta netistä löytyi hyvin tietoa kaupungista ja sen historiasta.





Meidät majoitettiin Znojmon keskustassa sijaitsevaan Viktoria Penzion-majataloon, josta on helpot kulkuyhteydet kaikkialle. Majatalossa meidät on otettu hyvin vastaan ja saamme täällä aamupalaa sekä päivällistä. Lounaan syömme koululla tai harjoittelupaikoissa. Majatalossa on vain 5 huonetta, jotka ovat viihtyisiä. 





Olemme päässeet tutustumaan Znojmoon ja kaupungin aktiviteetteihin. Toisena päivänä kaksi oppilasta ja opettaja veivät meidät kaupungin vanhaan osaan, josta löytyi monenlaista nähtävää. Pääsimme näkemään kaupungin merkittäviä rakennuksia ja nähtävyyksiä. 





Kaupunkikierroksen jälkeen olemme osanneet liikkua itsenäisemmin, joten tekemistä on löytynyt. Olemme käyneet keilaamassa, osa on käynyt tutustumassa luonnonpuiston retkeilyreitteihin, olemme tutustuneet paikalliseen ravintolakulttuuriin sekä kauppoihin ja olemme hurauttaneet muutaman kerran taksilla noin 10 kilometrin päässä sijaitsevaan Freeport-ostoskeskukseen, jossa katselemista ja ostettavaa riittää. Tämän lisäksi olemme nauttineet säästä, sillä aurinko on hellinyt meitä. 





Meille on järjestetty myös ohjelmaa: meitä käytettiin Itävallan puolella sijaitsevassa kylpylässä, kävimme tutustumassa Znojmon alla sijaitseviin katakombeihin, pääsimme seuraamaan Sarm-kauneudenhoitoalan kilpailua sekä pääsimme käymään kaupungin yhdessä merkittävimmistä rakennuksista eli kellotornissa, josta avautui upeat näköalat. 





Eilen aamulla lähdimme omin päin linja-autolla noin 70 kilometrin päässä sijaitsevaan Brnoon, joka on huomattavasti Znojmoa isompi kaupunki. Tutustuimme Brnon kauppakeskukseen, joka pursusi kauppoja.





Luvassa on vielä koulun järjestämä reissu Wieniin sekä veneretki paikalliselle järvelle. Tämän lisäksi olemme kaavailleet reissua Prahaan. Toivottavasti säät suosivat meitä :-) 



Terkuin Tiia ja Tiina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti